About

Delouise

Geïnspireerd door artiesten als Lucinda Williams, Neil Young en Sheryl Crow neemt Delouise een geheel eigen en eigenzinnige plek in binnen het singer/songwriter genre.

Delouise werkt op dit moment met producer Ingmar Spaaij aan het alternative pop album wat in 2018 zal verschijnen. Hier en daar wordt er op een bijzondere locatie een exclusieve sneak peek gegeven van wat men te wachten staat.

Starry Night (release jan 2016)

Starry Night (studio versie) is de laatste release van Delouise. Deze single verrast door een nieuwe gelaagde jas, zoals dat alleen maar kan ontstaan in een studio. Het is een liedje voor als het buiten of binnen te donker is. Starry Night wordt vergezeld door een huisgemaakte videoclip met de beste figurant ooit.

https://youtu.be/KPZqr78qweA

The Farm Sessions (release mei 2015)

Starry Night verscheen in 2015 al in live-uitvoering op de laatste EP The Farm Sessions. Deze EP werd opgenomen in een oer-Hollandse boerderij en werd uitgebracht als mini-docu.
De combinatie van haar warme, authentieke sound, de eerlijkheid van het moment en de 7 topmuzikanten waarmee ze dit creëerde, maakt deze live-EP/mini-docu een prachtig noodzakelijk vervolg op haar vorige album ‘Lay Low’.

‘The Farm Sessions’ werd gespeeld door Delouise, Ingmar Spaaij (producer/muzikant), Maarten Ouweneel (gitaar), Evert Aalten (toetsen), Daniel van Huffelen (contrabas), Nicky Hustinx (drums), Mink Quispel & Marieke Brandt (backing vocals). In samenwerking met Scandal Studios, Mies Bos en Bram Bol.

https://youtu.be/pZuQFsZqrJo

Lay Low (release november 2013)

Dit album werd zeer enthousiast ontvangen, naast haar optredens in DWDD en het Songbird Festival verschenen er enthousiaste recensies in o.a. de Telegraaf en Heaven.

De songs op het album schreven zichzelf achter de toonbank van Delouise’s winkel ‘Rock ‘n Rommel’, waar ze eigen-beheer-muziek, DIY kunst en unieke tweedehands kleding verkocht. In de verloren uren van deze eigen zaak kwam de ukelele op tafel: ‘Door een omgeving te creëren waar je altijd inspiratie put uit de spullen en mensen om je heen, laten songs zich gemakkelijk schrijven. Daarnaast bevond Rock ‘n Rommel zich tegenover het Ukelele Paradijs, met wel 100 verschillend gekleurde ukeleles vrolijk hangend in de etalage en dan is er geen ontkomen aan…’

Het album kwam tot stand in samenwerking met gitarist/producer Ingmar Spaaij, Nicky Hustinx (o.a. Eefje de Visser) en Peter Jessen (o.a. Rosa Ensemble).

‘Lay Low’ is het tweede album van Delouise/Wies Peeters. Het debuutalbum ‘Delivery in a Fortnight’ werd in 2008 uitgebracht door Foreign Media en werd zeer goed ontvangen door o.a. Revolver, Oor, AD, Platomania & Heaven. Naar aanleiding daarvan werd ze uitgenodigd het voorprogramma te verzorgen voor de Nederlandse Tour van Beth Hart en speelde ze op eigen kracht door heel Nederland.